Qui som

Alternativa Republicana (ALTER) neix de la convergència de diversos partits i ciutadans, procedents de diferents branques de la tradició històrica de l'republicanisme d'esquerres a Espanya així com dels nous republicans, que compartim la necessitat d'una força política que sigui referent republicana i de esquerres, reivindicant com a alternativa una via radical-republicana com a resposta política als problemes del nostre temps.

 

ALTER es defineix com un partit d'esquerres, democràtic, republicà, radical, feminista, laic, federalista i ecologista. I té com a objectius fonamentals la instauració pacífica de la República Federal a Espanya com a model democràtic de convivència, la consecució d'un model de desenvolupament econòmic just, equilibrat i sostenible en defensa dels interessos de la ciutadania, mitjançant un ús racional dels recursos naturals i la defensa dels drets humans en la seva acció política, i la construcció d'una societat lliure i igualitària basada en els valors republicans de Llibertat, Igualtat i Fraternitat, així com una democràcia radical de més qualitat basada en la implicació, control i participació de la ciutadania en la vida pública.

 

Des ALTER assumim els següents punts bàsics:

 

1. La necessitat d'una ruptura total amb el sistema polític monàrquic instaurat a Espanya com a herència de la dictadura imposada pels vencedors de la guerra civil i de la recuperació de la dignitat democràtica perduda en forma d'una III República basada en valors de Llibertat, igualtat i Fraternitat.

 

2. La necessitat d'una República la forma sigui Federal d'acord amb la pluralitat dels diferents pobles ibèrics, que consagri com a valors comuns la riquesa i diversitat de cultures, llengües i identitats que la componen, reconeixent així mateix un exercici democràtic de el dret d'autodeterminació dels pobles.

 

3. La necessitat d'una profunda regeneració de sistema polític per a una democràcia de més qualitat i participació ciutadana, basada en la radicalitat democràtica i les mesures que l'afavoreixin (proporcionalitat de el parlament, llistes obertes, elecció d'alcaldes i presidents a doble volta, mètodes de control exhaustius dels càrrecs públics, etc.).

 

4. És imperatiu un canvi de model econòmic que superi a el capitalisme com a sistema econòmic i social, un sistema que garanteixi els drets bàsics i redueixi les desigualtats i injustícies socials que imperen en l'actualitat. El model econòmic de la nostra república garantirà la titularitat pública dels sectors estratègics. Considerem irrenunciable la defensa i millora dels serveis públics, la creació d'una banca pública, la imposició sobre les transaccions financeres internacionals especulatives i la desaparició dels paradisos fiscals. La sostenibilitat de l'planeta és el marc que cal assumir inevitablement per configurar el nou model econòmic.

 

5. La fonamental necessitat d'extirpar d'aquest país els privilegis clericals i el poder de l'església i les seves organitzacions afins, que des de la dictadura parasiten la nostra hisenda, la nostra educació i la nostra vida pública. Respectant la llibertat de culte, la separació definitiva de l'Església i l'Estat, i el laïcisme seran senyals d'identitat del nostre model de República.

Creiem una societat lliure, igualitària i solidària.

El nostre ideari

Coneix el nostre ideari.

Descarrega des d'aquí el document polític de ALTERNATIVA REPUBLICANA

Els nostres estatuts

Coneix els nostres estatuts.

Descarrega des d'aquí els estatuts de

ALTERNATIVA REPUBLICANA

Necessitem el teu suport

Obté actualitzacions mensuals

© 2020 Alternativa Republicana | Termes d'ús | Ús de cookies

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • img_51656_edited
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon
  • 953px-Mastodon_Logotype_(Simple).svg